CarrefourSA’da baskılara karşı işçilerden dayanışma eylemi

HABER MERKEZİ- Esenyurt Akçaburgaz’da bulunan CarrefourSA deposunda direniş 29. gününde tehdit ve engellemelere rağmen devam ediyor.

CarrefourSA yönetimi direnişi engellemek için her türlü kirli yola başvuruyor. Kızıl Bayrak’ta yer alan habere göre, bir süre önce CarrefourSA yönetimi depo özel güvenlikleri ile DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar’ı tehdit etmişti. Tehditlerin ardından bu kez de direniş sırasında yapılan ajitasyonlar ses cihazları ile engellenmeye çalışıldı. Bununla yetinmeyen CarrefourSa yönetimi deponun etrafına branda çekti. Bu engellemelerle direnişin sesi kısılmaya çalışıldı.

Baskılara ve tehditlere boyun eğmeyen direnişçi Murat Polat’ın brandayı sökmesi üzerine depo yönetimi polis çağırarak brandayı tekrar asmak istedi. Bunun üzerine gerginlik çıktı. Polisin direniş alanına gelmesiyle gerginlik daha da tırmandı.

Depo işçileri, CarrefourSA yönetiminin direnişi hedef alan baskı ve engellemelerine karşı öğle molasında oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında depoya tır vb. araçlar giriş çıkış yapamadı. Mola bitiminde işçiler işbaşı yaptı. Polat’ın direnişi kapı önünde devam ediyor.