Tahran Feşfuye Hapishanesi’nde bir Kürt tutsak işkenceyle katledildi

HABER MERKEZİ- Tahran Feşfuye Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Emîr Hisên Hatemî, gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdi.

Kürdistan İnsan Hakları Ağı (Tora Mafê Mirov a Kurdistanê), 22 Eylül’de Doğu Kürdistan’da İlam’a bağlı Sirwan bölgesinden 23 yaşındaki Emîr Hisên Hatemî isimli bir genç, Tahran Feşfuye Hapishanesi’nde gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dün Feşfuye Hapishanesi’nin önünde toplanan gencin yakınları, rejim yetkililerinden açıklama istedi.

PARA CEZASI İÇİN GÖZALTINA ALINDI

Aile bireylerinin Kürdistan İnsan Hakları Ağı’na yaptığı açıklamaya göre, Emir Hisên’nin 10 gün önce babasının aracının alınması için Tahran’daki polis merkezine gittiği, eski bir dosyasında yer alan para cezası için gözaltına alınıp Feşfuye Hapishanesi’ne götürüldü.

‘AĞIR İŞKENCE GÖRDÜM’

Açıklamada, Emîr Hisên’in son olarak 21 Eylül’de babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, hapishanede ağır bir işkenceye maruz kaldığını ve hastaneye gönderileceğini aktardığı belirtildi. Hisên’i görmek için hastaneye giden ailenin engellendiğini, bir süre sonra ise ölüm haberini aldıkları kaydedildi.

Ailesinin Feşfuye Hapishanesi önünde toplanmasının ardından cenazenin aileye teslim edildiği ve defin işlemleri için Sîrwan Lerênî köyünü gönderildiği öğrenildi.