Adana Emniyeti’nde Furkan Vakfı üyelerine işkence

HABER MERKEZİ- Furkan Vakfı, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan 3 üyelerinin işkenceye uğrayıp, hadım edilmekle ve cop sokulmakla tehdit edildiğini duyurdu..

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 10 Eylül günü ifade vermek üzerine gittikleri Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan Furkan Vakfı üyeleri E. E., H. A. ve Y. T.’nin işkence ve kötü muamele gördüğü iddia edildi.

Furkan Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” iddiasıyla Asayiş Şubesi Gasp Bürosu’nda gözaltında bulunan 3 üyelerinin Emniyet’te çıplak aramaya maruz kalıp, işkence gördüğü ve hadım edilmekle tehdit edildikleri kaydedildi.

Avukatlarının gözaltına alınan üyeleri ile 11 Eylül Cumartesi akşamı görüşebildiği belirtilen açıklamada, “Avukatların görüşmesiyle 3 Furkan gönüllüsü kardeşimizin kendileri ile alakalı olmayan bir olay sebebiyle gözaltına alındığını ve olayı üstlenmeleri için 90’lı yılları aratmayan işkencelere maruz kaldığını öğrendik. Avukatların görüşmesi ile birlikte Adana polisinin kardeşlerimizi; çıplak arama yaptıklarını, çıplak bırakılarak ağır şekilde dövdüklerini, ağzına su basarak ‘seni hadım ederiz, cop sokarız, yarın daha beterini yaparız ve dayanamazsın’ sözleriyle ahlaksız tehditler savurduklarını ve kendileriyle alakası olmayan suçu üstlenmeye zorlandıkları ortaya çıktı”  denildi.

Açıklamanın devamında, Adli Tıp’a sevk edilen üyelerinin gördükleri işkence ve darpları anlatmasına, yaralarını göstermesine rağmen Adli Tıp doktorlarının hipokrat yeminleri hiçe sayarak “darp yoktur” raporu tutarak, emniyetin kanunsuzluğuna ve hukuksuzluğuna ortak olduğu da öne sürüldü.

Gözaltındakilerin serbest bırakılmasını isteyen Vakıf üyelerinin  Adana Emniyet Müdürlüğü önündeki bekleyişi sürüyor.