Kadın katili cinayet öncesi ‘ceza indirimi’ araması yapmış

HABER MERKEZİ– Geçen yıl Elazığ’da kendisinden boşanmak isteyen Aslıhan Alkılınç’ı öldüren Ali Alkılınç’ın telefon incelemesinde cinayetten önce “ceza indirimi hastalık”, “hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur” gibi aramalar yaptığı ortaya çıktı.

Ali Alkılınç, boşanma aşamasında olduğu ve kendisinden yedi kez şikayetçi olan eşi Aslıhan Alkılınç’ı Elazığ’da yaşadığı eve gelerek üç çocuğunun önünde öldürmüş, Aslıhan Alkılınç’ın annesi Şule Birçek’i de ağır yaralamıştı.

Aslıhan Alkılınç’ın ailesinin avukatlığını gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği bugün görülecek duruşma öncesinde Ali Alkılınç’ın cinayeti adım adım planladığının teknik incelemeyle görüldüğünü bildirdi.

Derneğin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Bugün Aslıhan Alkılınç için duruşmadayız. 7 kez şikayet ettiği erkek tarafından katledildi. Bakın katil cinayetten önce arama motorunda neler aramış? Her şeyi adım adım planladığını, mahkemede yapacağı savunma için kendine ‘hastalık’ dahi icat etmeye çalıştığını görebilirsiniz” denildi.

Alkılınç’ın telefonunda yapılan teknik inceleme sonucu hazırlanan bilirkişi raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Şüpheli Ali Alkılınç olaydan 3 ay önceki süreç içerisinde ‘Aldatan eşi öldürmek cezası, gözlerini kör edenin cezası, aldatma mesajları, tehdit mesajları, çok ağır dokunaklı sözler, aldatma mesajları’ ifadelerini aratmış ve bu konuda web sayfalarında gezinmiştir. Olaydan 10 gün önceki süreç içerisinde ise ‘Şizofren nedir, cezai indirimi hastalık, hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur mesajları’ ifadelerini aratmış ve konularında web sayfalarında gezinmiştir.  Olay günü ‘Faruk düz duvara tırman ve binaya nasıl tırmanılır’ ifadelerini aramıştır.”