Adkoturk işçilerinin direnişi 5. gününde

HABER MERKEZİ- Fabrikada sendika istemeyen patronlara karşı direniş başlatan Adkoturk Makarna Fabrikası işçileri, 5 gündür grevde. İşçileri “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganı ile direnmekte inatçı.

Sendikalı oldukları için tehdit ve baskılar ile istifa etmeye zorlanan Indomie Adkoturk İşçileri, 5 gündür direnişte. Polisin baskısına rağmen direnişe devam eden işçiler, “Bizler gitmiyoruz gitmeye de niyetimiz yok. Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganları eşliğinde fabrika önünden ayrılmıyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk Makarna Fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanmıştı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarılmıştı.

129 günlük direnişin ardından greve çıkan işçiler, grevi kırmak için uğraşan patronlara rağmen 5 gündür fabrikanın önünde. “Fabrikaya sendikayla girene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” diyerek direnen işçilere polis baskısı devam ederken, işçiler hakları için direnişi de sürüyor.