“Mastaş patronu grevi sonlandırması için şube başkanına rüşvet teklif etti” iddiası

HABER MERKEZİ- Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan Mastaş işçilerinin grevi 82’nci gününde devam ediyor. Mastaş patronu grevi kırmak için fabrikada işi NP Plastik bünyesindeki işçilere yaptırıyor.

82 gündür çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak için fabrika önünde beklediklerini söyleyen Mastaş işçileri, patronun grevi bitirmesi için Öz Çelik-İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü’ye rüşvet teklif ettiğini iddia etti.

İşçiler, “Son günlerde etik olmayan hareketlerle karşılaştık. Bizlere haklarımızı vermekten kaçınan Mastaş yönetimi NP Plastik firmasına gizlice fabrikaya sokup çalıştırıyor. Bunları fotoğrafladık. Mastaş yönetimi ayrıca fabrikayı bugünlere sırtında taşıyan bizlere gelin çalışın diyerek grevi kırmaya çalışıyor. Biz bu greve haklarımızı almak için çıktık. Geri dönmeyeceğiz. Hızını alamayan Mastaş patronu bu seferde şube başkanımıza grevi kırıp süreci sonlandırması için yüklü miktarda rüşvet teklif etti. Bizlerin satılık bir davamız yok bunu şube başkanımız da Mastaş patronuna söyledi. Haklarımızı alana kadar buradayız bunu herkes iyi anlasın” dedi. (Evrensel)