DERİTEKS 33. Olağan Genel Kurulu tamamlandı

HABER MERKEZİ- Türk-İş’e bağlı DERİTEKS’in 33. Olağan Genel Kurulu iki günün ardından tamamlandı. Olağan Genel Kurul sonucunda Makum Alagöz yeni dönem DERİTEKS Başkanı oldu.

Türk-İş’e bağlı DERİTEKS’in 33. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. İstanbul’da bulunan Petrol-İş Sendikası Genel Merkezinde 2 gün süren genel kurulda mevcut Başkan Musa Servi aday olmadığını açıkladı. Yeni dönem için tek liste aday oldu. Genel Kurulda 212 toplam delegeden 172 tanesi oy kullandı, 40 delege seçime katılmadı, 5 tane boş oy kullanıldı.

Kurul sonucunda Makum Alagöz 119 delegenin oyunu alarak yeni dönem DERİTEKS Başkanı oldu.

Diğer yandan olağan kurulda da düşüncelerini paylaşan deri ve tekstil işçileri, baraj altındaki sendikalarının geleceği hakkında kaygı duyduğunu belirtti. Yeni yönetimin bu süreci nasıl yöneteceğine dair soru işaretleri ise oylamada görüldü. Listenin başkan adayı Makum Alagöz 119 oy alırken işçilerin, listedeki isimlere farklı sayılarda oy verdiği görüldü.
Kongrenin ilk gününde sendikaların önüne konulan yüzde 1 işkolu barajına tepki gösterildi.

“TÜRK-İŞ İSTESE BU BARAJI KALDIRABİLİRDİ”

DERİTEKS’in genel kuruluna işçiler sloganlarla giriş yaptı. DERİTEKS Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, açılış konuşmasında AKP iktidarını eleştirdi. Genel Başkan Musa Servi sendikalaşma oranının düşük olduğunu anımsatarak, “İşkolu barajı Türkiye’ye has bir durum olup uluslararası sözleşmelere aykırı bir durumdur. Biz önümüze dikilen bu barikatın kaldırılması konusunda büyük çaba sarf ettik ve işkolu barajının kaldırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Servi kıdem tazminatına ilişkin ise, “Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir. Kıdem tazminatından taviz vermemiz mümkün değildir. Kıdem tazminatının gaspının tekrar gündeme gelmesi durumunda üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İşsizlik fonunun işçiler için kullanılmamasını da eleştirilerine ekleyen Servi, “İşsizlik fonu amacından saptırıldı. Mevcut iktidar işsizlik fonunu patronlara kaynak olarak kullandı. İşsizlik fonunun amacına uygun bir biçimde işçiler için kullanılması gerekmektedir” diye konuştu.

“MÜCADELE KENDİ BAŞINA OLMADI, İŞÇİLERİN ÖRGÜTLÜLÜĞÜYLE OLDU”

DERİTEKS 33. Olağan Genel Kurulu’nda DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz’ün listesi aday tek liste oldu.

Makum Alagöz, “Zorlu bir süreçte bir genel kurul yaşıyoruz. Artık yakınmamızın bir yararı yok yeni politikalar geliştirmemiz lazım. Önümüzde Kazlıçeşme mücadele ruhu var o ruh bugün Tuzla’da devam ediyor. O mücadele kendi başına olmadı işçilerin örgütlülüğüyle oldu” dedi.

21 ve 22 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen DERİTEKS 33. Olağan Genel Kurulu tamamlandı.