Dersim’de sistematik polis ve jandarma tacizi; 5 Partizan okuru Hozat’ta gözaltına alındı, polis kuşatması sürüyor

DERSİM- Dersim’de devletin keyfi yasak ve baskıları sürüyor. Her türlü etkinliği mülki amirlerin iznine bağlayan Valilik, polis, jandarma ve trafik polisleri aracılığıyla keyfi dayatmalarda bulunuyor. Sürekli olarak GBT ve polis tacizine maruz kalan Partizan okurlarından 5’i gözaltına alındı. Hozat ilçe merkezinde birçok Partizan okurunun etrafı ise polis tarafından sarılmış durumda. Polis baskısını sürdürürken Hozat halkı Partizan okurlarını sahipleniyor.

PARTİZAN OKURLARINA ÖZEL KONTROL NOKTALARI

Kiraladıkları araçla Dersim merkezden Hozat’a geçmek isteyen Partizan okurları üç ayrı noktada polis ve jandarma tarafından durdurularak GBT ve araç kontrolü bahanesiyle baskı altına alınmaya çalışıldı. Polis ve jandarmanın iki ayrı kontrolünde “sorun yok, geçebilirsiniz” denilerek izin verilen araç, Hozat girişinde ise belgeleri eksik denilerek bağlandı.

Dersim’de özellikle bu aylarda on binlerce insan yolculuk yaparken Partizan okurları için özel noktalar kuruldu. Hozat yönüne Dersim çıkışında normalde kontrol noktası olmazken GBT uygulanan Partizan okurlarının yolculuk yaptığı aracın şoförüne de baskı yapıldı. Dersim çıkışının ardından Hozat-Çiçekli yolu üzerinde su deposu mevkiinde Partizan okurlarını durduran jandarma da aynı şekilde GBT ve sözlü tacizle baskı kurmaya çalıştı. Her iki kontrolde “sorun yok” denilen araç bu sefer Hozat girişinde polisler tarafından durduruldu. Yine normalde kontrol noktası olmayan bir yerde yapılan keyfi uygulamada araç kontrolü adı altında arama ve GBT yapıldı, şoföre ise “Sen bunları al geri Dersim’e götür” baskısı yapıldı. Partizan okurları keyfi olarak bekletilmelerine ve polis tacizine tepki gösterirken kontrol noktasındaki sivil polisler açıkça “bu uygulama size özel” diyerek niyetlerini de açık etti.

Tüm bu keyfi uygulama ve baskıyla sonuç alamayan polisler belgeleri eksik diyerek aracı bağladı. Hozat ilçe merkezine yürüyen Partizan okurları, yol üstünde de polisin kamera çekimi eşliğinde tacizine maruz kaldı.

5 PARTİZAN OKURU GÖZALTINA ALINDI, POLİS KUŞATMASI SÜRÜYOR

Daha sonra Hozat’tan köylere gitmek isteyen 5 Partizan okurunun ilçe çıkışında gözaltına alınarak Hozat karakoluna götürüldüğü öğrenildi. Yine Hozat ilçe merkezindeki Partizan okurlarının etrafı da polislerce sarılmış durumda. Polis “Yaptığınız yasak, Savcılık kararını bekliyoruz” diyerek bekleyişini sürdürürken halkın desteği de sürüyor.