İİSŞP’den Recticel grevine dayanışma ziyareti

İSTANBUL- Petrol İş’e bağlı İstanbul 2 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu Recticel Teknik Sünger İzolasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde aylardır devam eden müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine 3 Haziran Perşembe günü greve çıkılmıştı. Aynı zamanda İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun bileşeni olan Petrol İş İstanbul 2 Nolu Şube’nin Tuzla’da devam eden grevi ziyaret edildi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu adına söz alan DERİTEKS Avrupa Yakası temsilcisi Veysel Arslan direnişçilerin yanında olduğunu grevin başarıyla sonuçlanacağına inandığını, işçilerin emeğinin karşılığının ancak örgütlü ve sınıfın birleşik mücadelesi ile olacağını ifade etti. Sermayenin her fırsatta işçinin sırtına yüklediği zorluğun her dönem arttığını belirten Arslan, “İşçiler fedakarlıkta en önde ama sağlık için tedbirde, aşıda ve ekonomik paketlerde en son düşünülenler yine işçilerdir” dedi.

Dayanışma ziyareti, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Birleşen işçiler yenilmezler” sloganları eşliğinde halaylarla sona erdi.