AKP ve Erdoğan sessizliğini korurken Soylu’ya Devlet Bahçeli sahip çıktı

HABER MERKEZİ- AKP ve Tayyip Erdoğan’dan, Sedat Peker’in videolarıyla hız kazanan AKP’li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki tartışmalara dair bir açıklama ya da tutum gelişmezken Soylu’ya MHP sahip çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli, “Herkesi uyarıyorum. Hedef Türkiye’dir, hedef birliğimizdir. Hedefin Türkiye olduğu bir tezgah kurulmuştur. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek.” dedi.

Konuşmasına CHP, İP, PKK, Kanada, Belçika gibi konular da katan Bahçeli şunları ifade etti:

“Kimse TSK’nın onurlu komuta heyetine çamur atamaz. Konu devletimizin bekası ve saygınlığıdır. Türkiye tam bağımsızdır. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Zulme ve zillete açık tavır almaya davet ediyorum. Hiç kimse hayal peşinde koşmasın.”

“CHP bunun üstlenicisi olmuştur. Asıl bizi düşündüren de İP Başkanının tavrıdır. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanını katil Netanyahu’ya benzeten ve ardından da Rize’ye giden İP Başkanının bu adımları incelenmeli ve nasıl bir oyunun sahnelendiği ortaya çıkarılmalıdır.”

“Pençe harekatının komuta merkezine maket uçaklarla saldırı girişimi de çok şükür zamanında isabetle engellenmiştir. Kanada SİHA’larımıza lazer kodu vermeyi sonlandırmıştı. Ne var ki müttefik olarak bilinen aynı Kanada Belçika ile birlikte terör örgütünün kullandığı maket uçakları çok özel teknoloji ile donatmıştır. Uzaktan kumanda edilen bu uçaklara bedeli 10 bin dolar olan sistemleri yerleştirmiştir. Yine teröristlerin sızma girişimi yaptığı paramotorların da Kanada yapımı olduğunu hatırlatmak gerekmektedir. Ar damarları çatlamıştır.”

“Kandil’e Türk bayrağı dikeceğiz ya bunun için çıldırıyorlar. 128 milyar nerede dediler tutmadı. 104 emekli amiraller bildiri yayınlattılar hiç kimse yemedi. Hevesler beyhude, ülke aşiretler koalisyonu değil.”