Hükümeti eleştiren öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan’a soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ- Türk Alman Üniversitesi, Türkiye’nin dış politikasına dair iktidarı eleştiren öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Politikalar değişebilir tabii ki ama “kiralık fikirliler” artık Sisi’ye “darbeci” değil, “güçlü, saygın lider”, S.A. Kralı’na “katil” değil “dost” deme; ölümüne savunduklarını, ölümüne yalanlama modundalar! Bu pişkin sefillerin memlekete de hizmet ettiklerine de hayrı olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Prof. Dr. Mehmet Murat Erdoğan burjuva-feodal medya tarafından hedef gösterildi. Erdoğan’ın açıklamalarını hedef alan medya organları, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin düzelmesinden “Mehmet Murat Erdoğan gibilerinin” rahatsız olduğunu ileri sürdü.

Türk Alman Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Fikir hürriyeti, bir başkasına özellikle de hükümete ve onun mensuplarına hakaret etme yetkisi vermez. Fikir hürriyetini bu kapsamda değerlendirdiği anlaşılan şahsa karşı gerekli hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

Gazetemize konuşan ve sosyal medyadan kampanya başlatan, Mehmet Murat Erdoğan’ın yanında olduklarını ifade eden öğrenciler, “eşcinsellik sapkınlıktır” diye tivitler atan ırkçı-homofobik öğretim görevlisi Taceddin Kutay için okul yönetiminin hiçbir açıklamada bulunmadığını ifade ettiler.

https://twitter.com/tauedutrde/status/1390616549866758145?s=20