Nürnberg’te 150. yılında “Komün Yaşıyor!” etkinliği

NÜRNBERG- 13 Mart Cumartesi günü Nürnberg kentinde Paris Komünü’nün 150. yılı vesilesiyle “Komün Yaşıyor” şiarı ile KPD Aufbau (Almanya Komünist Partisi’ni Yeniden İnşa) tarafından çağrısı yapılan ve düzenlenen yürüyüşte Partizan da yer aldı.

Nürnberg Operası önünde başlayan etkinlik, yabancı ve göçmen emekçilerin yoğun yaşadığı Südstadt (Güney Kent) caddelerinde haykırılan sloganlar Türkçe ve Almanca çalınan devrimci marşlarla devam etti.

Yürüyüş boyunca ”Komün yaşıyor!”, ” Yaşasın Devrim!”, ”Fabrikalar İşçilere!”, ” İktidar İşçilere!” gibi sloganlar atıldı ve Paris Komünü ile başlayan ilk işçi iktidarı deneyi ve sınıf savaşında zorun rolü üzerine konuşmalar ve vurgular yapıldı.

Yürüyüş kortejinin en önünde kızıl bayraklar eşliğinde yer alan sembolik top, sarayların ve gerici iktidarların silah ve halkın meşru örgütlü kuvvetlerinin zoruyla yıkılabileceğine işaret eden bir görüntü verdi.

3 saat kadar süren yürüyüşün ardından Aufsessplatz Meydanı’nda Enternasyonal marşı hep birlikte farklı dillerden seslendirilerek eylem sonlandırıldı.