Dersim’de Boğaziçi dayanışma eylemine polis saldırdı: “Dersim Aşağı Bakmadı, Bakmayacak!”

DERSİM- Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışma amacıyla Sanat Sokağı’nda yapacağı eyleme polis saldırdı. Polis saldırısına rağmen dağılmayan kitle basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Tunceli Valiliği’nin eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösteren polisler, kitlenin basın açıklamasına yapmasına engel olmaya çalıştı. Saldırılara karşı “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atan kitle, basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın metnini Hıdır Yıldız okudu. “Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin, kendilerine dayatılan uygulamaya boyun eğmeme eylemleri devam ediyor ve yaygınlaşıyor. Bu haklı eylem ‘dini değerlere saygısızlık yapıldığı’ haberleriyle karartılmaya çalışılırken ,onca istemezliğe ve ret gösterilerine karşın ulufeyi kutsayarak yerinde durmakta inat eden “rektör“ün davranışından söz edilmemektedir. Gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilere polis sopasıyla boyun eğdirilmeye çalışılması ise, iktidar ve banka havuzundan beslenen propaganda makinesine göre ‘güven huzuru sağlamaya yönelik demokratik tedbir’ olduğu söylenmektedir” diyen Hıdır Yıldız, OHAL uygulamalarının Dersim ve Van başta olmak üzere bölge illerinde devam ediyor.

Basın açıklaması şu ifadelerle sona erdi: “Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar: geçmişte olduğu gibi bugün de, hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız. Suç oluşturmayan demokratik haklarını kullanan vatandaşlara karşı her türlü baskının son bulmasını ve Herkesin, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını sahiplenmesini İstiyoruz.

İMZACI KURUMLAR

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, Emek Partisi Dersim il örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi , Sosyalist Meclisler Federasyonu, Partizan, Emek ve Özgürlük Cephesi, Dersim Barosu, EĞİTİM SEN, SES, BES, TÜMBELSEN Dersim Şubeleri, DİSK Genel İş Dersim Şubesi, İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Dersim Kadın Platformu, Dersim Kültür ve Doğa Derneği, Dersim Sanat İnisiyatifi, Arıcılar Birliği.