Boğaziçi’nde gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’i serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ- Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektöre karşı hazırlanan sergide yer alan Kabe fotoğrafı sebebiyle hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan 2 öğrenci ve ev hapsine alınan 2 öğrenci için eylem yapmak isteyen toplamda 159 öğrenci, çeşitli yerlerde gözaltına alınmıştı. 98 öğrenci emniyetteki işlemlerin ardından sabaha karşı serbest bırakıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atamasının ardından başlayan eylemler devam ediyor. Son olarak, kayyum rektöre karşı üniversitede hazırlanan bir sergideki Kabe fotoğrafı nedeniyle hedef gösterilmelerinin ardından 2 öğrenci tutuklanmış ve 2 öğrenciye ise ev hapsi verilmişti. Hukuksuz bu tutuklamalara karşı dün üniversite önünde bir araya gelmek isteyen öğrencilere polis saldırmış ve 101 öğrenci gözaltına alınmıştı. Ardından polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’e girerek okul içindeki öğrencilere saldırmış ve burada da 58 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Polisin 2911’e muhalefet (toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu) suçlamasıyla ifadesini aldığı öğrenciler, tutuldukları Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sabaha karşı serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 98 öğrenci, Twitter’daki Boğaziçi Dayanışma hesabından yaptıkları video paylaşımında, “Gözaltındaki diğer öğrenci arkadaşlarımızı ve usulsüz haksız tutuklanan 2 arkadaşımızı derhal serbest bırakın” mesajını verdi.