PSAKD Ataşehir Şubesi: “Her türden asimilasyona karşı Aleviler vardır, Alevilik haktır”

HABER MERKEZİ- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi/Cemevi, “Her türden asimilasyona karşı Aleviler vardır, Alevilik haktır” şiarıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan PSAKD Ataşehir Şubesi/Cemevi Başkanı Gülsev Kaya, Tokat Almus’ta bir doktorun harita üzerinde Alevi köylerini işaretlemesini ve son olarak Yalova’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepki gösterdi.

Kaya, “Son günlerde biz Alevilere yönelik provakasyon amaçlı bir çok eyleme tanık olduk. Önce Tokat’ta Sağlık Bakanlığı imzalı bir haritanın varlığı ortaya çıktı. Bu haritada Alevi köylerinin eski ve yeni adları ile beraber, kırmızıya boyanarak ‘Alevi’ ibaresi ile yer aldı. Alevilere yönelik ayrımcılığın suçluluğu ile yakalanan AKP iktidarı, böyle bir uygulamalarının olmadığını, sorumlular hakkında ‘soruşturma başlattık’ deseler de bizler bu uygulamalara yabancı değiliz. Osmanlı’da Şeyhülislam fetvaları ile aşağılanıp, ayrımcılığa uğrayan Alevilere, Cumhuriyet döneminde de bu yaklaşım hız kesmeden devam etti” diye konuştu.

Alevilerin kapılarının işaretlenmesinin yeni bir şey olmadığını söyleyen Kaya, “Daha önceleri Maraş’tan, Malatya’dan, İzmir’den tanıyoruz sizi! Yalova’daki son işaretlenmeler bu nedenle bizi şaşırtmıyor” dedi.

Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Köpeklerimizin yemediği Haram lokmadan uzak durduğumuz gibi, vergilerimiz ile devasa bütçeye sahip Diyanet’ten pay almayı değil, laik bir sistemde olmaması gerektiğine inandığımız için, Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması isteğimizden de vazgeçmeyeceğiz. Eşit yurttaşlık hukuku, demokrasisi ve insan hakları mücadelemiz devam edecektir. Sizi ürküten tam da budur? Korkaksınız. Yarasa gibi gece yarılarında, iplerinizi tutanların talimatları ile bizi nasıl işaretlerseniz işaretleyin ‘Aleviler vardır. Alevilik Haktır’ şiarını daha yüksek bir sesle haykırmaya devam edeceğiz.