Halk Savaşçılarının aileleri ziyaret edildi, Ali Haydar Yıldız mezarı başında anıldı

ELAZIĞ- Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nin “Parti ve Devrim Şehitlerini Anma Haftası” kapsamında çalışmaları Elazığ’da devam ediyor. Elazığ’da Halk Savaşçıları Ersin Erel (Hakan) ve Murat Tekgöz’ün (Rıza) ailelerini ziyaret eden PŞTA faaliyetçileri, 24 Ocak 1973’te Vartinik’te ölümsüzleşen TKP/ML’nin ilk şehidi ve Halk Ordusu’nun ilk komutanı Ali Haydar Yıldız mezarı başında anıldı.

PŞTA faaliyetçileri çalışmaları şöyle aktardı:

“Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri olarak Elazığ’da Ersin Erel (Hakan) ve  Murat Tekgöz’ün (Rıza) ailelerini ziyaret ettik.

Ersin Erel’in ailesi çocuklarını şu sözler ile anlatıyordu; “Ersin fedakar, dürüst, ezilenden, yoksuldan yana, cömert ve cesur bir kişiliğe sahipti. Onun kaybı bizler açısından çok erken oldu diyebiliriz. Çünkü onlar varlıklarını daha fazla hissettirmeliydiler, bizlerin onların varlıklarına mücadelelerine dünden daha fazla ihtiyacı var. Bugün toplumsal olarak bir çürümenin içerisindeyiz. Oysa bu gençlerimiz kim ve ne için yaşamlarını feda ediyorlar? Bunu insanımızın sorgulaması gerek. Bir yandan yozlaşmış çürümüş sistemi tercih edenler, bir yanda onurlu bir yaşamın düşü için yaşamlarını ortaya koyanlar… Bizlere düşen ise bu düşünceye ve mücadeleye saygı duymak ve sahiplenmek olmalı.”

Ersin’in babası oğlunun cesur ve fiziksel olarak güçlü olmasına ilişkin sözlerini bir anı ile sonlandırıyordu; “Elazığ üniversitesinde şenlikler vardı o sene. Ersin ile küçük oğlum da şenliklere gitmişlerdi, kapı girişinde üst aramasına mağruz kalıyorlar tabi üstlerinde küçük bir çakı çıkıyor, bunun üstüne polisler apar topar bir şekilde zırhlı araca bindirip aracın içerisinde işkence yapıyor çocuklara. Küçük oğlumun ensesine jopla vurmasıyla birlikte büyük oğlum Ersin dayanamıyor orda ki iki polisi perti çıkana kadar dövüyor. Daha sonrasında her iki polis 1 aylık iş görmez raporları alıyorlar.”

Murat Tekgöz’ün ailesi “onları mücadelelerine layık bir şekilde sahiplenmemiz” gerektiğini vurgulayarak Murat’a dair anlatılacak sözcüklerin boğazda düğümlendiğini, “Onlar yaşamları ve yaşayış biçimleri ile anlatılacak sözünde ötesinde bir gerçekliği bizlere gösterdiler” dediler. Kız kardeşi oğlunun adını abisinin ismini koyarak onu yaşatacağını belirtti.

PŞTA olarak ev ziyaretlerinden sonra Halk Ordusu’nun ilk komutanı, Proletarya Partisi’nin ilk şehidi Ali Haydar Yıldız’ın Elazığ Hüseynik Mahallesinde bulunan mezarını ziyaret ederek anma gerçekleştirdik.”

Ersin Erel
Ersin Erel
Ersin Erel
Ersin Erel