Munzur Üniversitesi öğrencileri: “Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek!”

DERSİM- Aralarında Yeni Demokrat Gençlik okurlarının da olduğu Munzur Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre karşı İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Öğrenciler adına okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “2 Ocak günü, Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandığını öğrendik. 2 Ocak’tan bu yana başta Boğaziçi Üniversitesi’nden arkadaşlarımız olmak üzere her birimiz aynı sloganla sokaklardayız: Kayyum Rektör İstemiyoruz! Çünkü üniversitenin karar alma mekanizmalarını, öznelerini ve özerkliğini yok sayarak rektör atamak, Boğaziçi Üniversitesi’ni cumhurbaşkanının keyfiyetine teslim etmektir. İlk günden bugüne söylediğimiz gibi, üniversitelerimizi cumhurbaşkanına da kayyum rektörlere de sermayeye de teslim etmeyi kabul etmiyoruz! 

4 Ocak Pazartesi günü işte tam da bunun için, üniversiteyi savunmak için Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler bir araya geldi. Burada öğrencikere tazyikli suyla, biber gazıyla, plastik mermiyle saldıran polisler ertesi gün evlerini basarak arkadaşlarımızı işkenceyle gözaltına aldı. 2 gün boyunca bir yandan gözaltı terörü sürerken diğer yandan AKP’nin medya kanallarında arkadaşlarımızın fotoğrafları, videoları ve sosyal medya paylaşımları yayınlanarak hedef gösterildi. Gözaltında tutulan arkadaşlarımız çıplak arama işkencesiyle, cinsel kimlikleri hedef alınarak tecavüz ve ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldı. 

Munzur Üniversitesinde ise atanan rektör Ubeyde İpekde aslında kayyum rektörlerle neleri hefeflediklerini gösterdi Munzur üniversitesi öğrencileri olarak yaşadık/yaşıyoruz. Munzur üniversitesini polislere teslim ederek gençler üzerinde baskı şiddet ortamı yaratarak gençleri ajanlaştırmayı, istedikleri genç nesili yaratmaya çalıştıkları, Gülistan Doku başta olmak üzere bir çok genç kadına rektörün ve devletin onayıyla sistematik taciz tecavüz politikaları ile kimliklerini yok etmeye çalıştıklarını, erkek egemenliğini toplumun her kesimine yaymaya çalıştığını görüyoruz ayrıca yakınlarını ve akrabalarını atamak için kadrolar açmış ve usulsüz atamalar gerçekleştirmiştir, akp iktidarının cammat ve tarikatlarına yer açarak gençlere bilimden uzak üniversiteler yaratmışlardır. Sessiz kalmıyoruz üniversitemizi ve geleceğimizi bu gerici, barbar çetelere ve kayyumlara bırakmıyoruz. 

İktidarını kaybetme korkusuyla koltuklarında tir tir titreyenlere sesleniyoruz: Gözaltılarınızla, baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği korkutamaz, yıldıramazsınız. Biz sizi üniversite içine soktuğunuz polislerden, öğrencilere saldırılarınızdan, yasaklarınızdan tanıyoruz. Melih Bulu’nun istediğiniz gibi bir nesil yaratmak için görevlendirilmiş bir kukladan daha fazlası olmadığını da biliyoruz. “Rektör İstifa!” sloganlarından duyduğu korkuyla polislerin arkasına saklanan, kameralar karşısında ise türlü şirinlikler sergileyen Melih Bulu, üniversite kapısına vurulan kelepçeyi savunarak ve öğrencilere yönelik saldırıları meşru ilan ederek kim olduğunu göstermiştir!

İktidar, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör karşısında üniversiteyi savunan gençlerin evine düzenlediği baskınla kim olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Ancak tekrar ediyoruz: Korkmuyoruz! Yasaklarınızla sindiremediğiniz gençlik, gözaltılarla yılmayacak. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek!”