25 Kasım öncesi kadınlar Tuzluçayır’da  gerçekleştirilen forumda buluştu

ANKARA- Yeni Demokrat Kadın’ın da örgütleyicisi olduğu forum bugün 14.30’da Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi’nde gerçekleştirildi.

“Kadınlar Pandemi ile Derinleşen Ekonomik Krizi ve Arttırılan Şiddeti Konuşuyor! Mücadeleyi Büyütüyor!” şiarıyla örgütlenen etkinlik devrim ve komünizm şehitleri için saygı duruşu ardından “Mirabel Kardeşler” sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Yapılan açılış konuşmasının ardından forum katılımcı kadınların ve örgütleyici kurumların aldığı sözlerle devam etti. Söz alan katılımcı kadınlar günlük hayatlarında kadın kimlikleri dolayısıyla maruz bırakıldıkları sömürü, şiddet, mobing, taciz üzerine konuşurken bunlarla mücadele yöntemleri, örgütlü mücadelenin gerekliliği, kadının sisteme karşı mücadelede ki yerleri tartışıldı.

Forumda Yeni Demokrat Kadın adına yapılan konuşmada “Mensubu olduğumuz sınıftan, ulustan, inançtan dolayı ezilen biz kadınlar cinsiyet kimliğimiz üzerindende eziliyor katmerli bir sömürüye maruz kalıyoruz. Yakın zamanda şehit düşen yoldaşımız Asmin’in çok güzel bir cümlesi var ‘Kadınların savaşmaya herkesten çok ihtiyacı var.’ Savaşmaya ,mücadele etmeye herkesten çok sebebimiz var. Yaşadığımız yer Tuzluçayır, yıllardır bir sürü eylem ve direnişin mekanı, Gezi eylemlerinde ve birçok eylemde kadınlar direnişin öznesi idi. Dünyan’ın her yerinde, Kürdistan’da, Türkiye’de erkek egemen sisteme karşı süren savaşlarda kadınlar mücadelenin öznesi. Yakın zamanda erkek egemen devlete karşı mücadele yürüten kadın yoldaşlarımız Fadime Çakıl ve Gökçe Kurban katledildi ve hala savaş kadın bedenlerine işkencelerle sürdürülüyor. Cenazeleri aylarca ailelerine teslim edilmiyor. Ekin Wan, Taybet Ana, 11 yaşındaki Cemile…

Biz kadınların bir bütün sisteme karşı örgütlü mücadelede özne olması bu sistemi değiştirmek için mücadele etmesi gerekiyor.”  cümlelerine yer verildi.

Yeni Demokrat Kadın’ın stant açtığı etkinlik kadınlara 25 Kasım’da alanlarda olma çağrısının yapılması ile son buldu.