Kovid-19’dan ölen işçi, entübe haldeyken imzası taklit edilerek istifa ettirildi

HABER MERKEZİ– Tefas A.Ş.’de finans müdürü olarak çalışan Turgut Yavuzyılmaz Kovid-19 nedeniyle 1 Ekim’de hayatını kaybetti.

Yavuzyılmaz’ın kızı Elçin Yakupoğlu babasını toprağa verdikten sonra cep telefonunu açtığında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelen mesajda babasının istifasına yönelik işlemlerin başlatıldığını gördü.

SAHTE İMZA İLE İSTİFA

Babasının yoğun bakımda entübe halde iken istifa ettiğine dair gelen mesaj üzerine fabrika yetkililerine ulaşan Elçin Yakupoğlu, yetkililerinin kendisine “Sehven bir hata yapıldı” dediklerini aktardı.

Babasının imzasının taklit ederek istifa dilekçesinin SGK’ya verildiğini ileri süren Elçin Yakupoğlu, avukatı Hazal Seda Özdemir aracılığıyla hem fabrikada salgın tedbirleri alınmamasından dolayı “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” hem de sahte istifa dilekçesi ile ilgili “Özel belgede sahtecilik” suçlarından şikayetçi oldu.

VAKA 5 GÜNDE 39’A YÜKSELDİ

İstanbul Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusunda şirket temsilcileri Ayhan, Aytuğ, Celal ve Lütfü K., hakkında şu iddialar yer aldı:

Söz konusu şirkette 13 yaşından itibaren çalışan Turgut Yavuzyılmaz, Kovid-19 salgınının hızla artış göstermeye devam ettiği Eylül ayında, şirketin Topkapı’daki fabrikasında bir çalışanın pozitif çıkması üzerine şirket sahiplerini; filyasyon ekiplerini çağırılması ve tarama yapılması konusunda uyardı. İddiaya göre şirket yetkilileri, üretime ara vermedi ve çalışanlara test de yaptırmadı. Fabrikada vaka sayısı beş günde 39’a çıktı.