Diyarbakır ve Antep’teki gözaltılara birçok kentte tepki gösterildi

HABER MERKEZİ- Diyarbakır ve Antep’te düzenlenen gözaltı operasyonlarına birçok kentte düzenlenen açıklamalarda tepki gösterildi.

Diyarbakır ve Antep’te yapılan ev baskınlarında aralarında Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney’in de bulunduğu çok sayıda kadın, siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin gözaltına alınması birçok kentte protesto edildi.

Mardin’nde yapılan eylemde, AKP’nin kadın düşmanı politikalarının HDP’li kadınları durdurmayacağını belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Bizim kadın mücadelemiz baskılarla, gözaltılarla yıllarca mücadele etti. Bizler emek vererek, mücadele ederek ve kadınlarla dayanışarak bugünlere geldi. AKP’nin kadın kırımı operasyonları, baskıları bizi yıldırmayacaktır” diye konuştu. AKP’nin kadın politikalarının şiddet ve cinayetlerin önünü açtığını belirten Günay, “Biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Bulunduğumuz her yerde her koşulda kadın özgürlük mücadelemizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Başta TJA dönem sözcümüz Ayşe Gökkan olmak üzere tüm gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve kadın mücadelemiz dayanışma ile büyümeli” ifadelerini kullandı.

Kadınlar Şırnak, Ağrı, Ankara, Batman, İstanbul, Adana, Mersin, Adıyaman, Urfa, Van, Dersim, Aydın, Muğla, İzmir, Hatay, Antep ve Antalya’da da çeşitli eylem ve açıklamalarla gözaltı operasyonlarını protesto ederek özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ve sokakları terk etmeyeceklerini vurguladılar.