HDP’nin demokrasi yürüyüşüne “abluka”

HABER MERKEZİ- HDP’nin ‘Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’ etkinliği, Van, Edirne, Tekirdağ ve Kocaeli’de koronavirüs tedbirleri gerekçe gösterilerek engellendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen, toplantı ve gösteri hakkının anayasal hak olduğunu belirterek alınan kararlara tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) partili belediyelerine atanan kayyımlar ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasının ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi üzerine “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” kararı aldı.

15 Haziran’da birçok ilden Ankara’ya doğru başlatılacak yürüyüşte tüm halkların birleştirilmesi ve demokrasi çağrısında bulunulması hedefleniyor.

Ancak yürüyüşün yapılmasının planlandığı Van, Edirne, Tekirdağ ve Kocaeli valilikleri ard arda açıklamalar yaparak, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentlere gösteri ve yürüyüş amacıyla giriş çıkışların yasak olduğunu duyurdu.

HAKKARİ DE KERVANA KATILDI

HDP’nin demokrasi yürüyüşünün startı verileceği kentlerden biri olan Hakkari’de giriş ve çıkışlar yasaklandı.