Namet fabrikasında üretim durmadı, 100’den fazla işçi virüse yakalandı

HABER MERKEZİ- Gebze’de bulunan Namet fabrikasında, üretimin sürdürülmesi ısrarı sebebiyle 830 kişinin çalıştığı fabrikada koronavirüse yakalanan işçilerin sayısının 100’ün üzerine çıktığı iddia ediliyor. İki işçinin durumunun ise ağır olduğu ifade edilirken firma yetkilileri konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Evrensel’in haberine göre, Namet fabrikasında 100’den fazla kişinin koronavirüsten etkilendiği haberinin yapılmasıyla beraber şarküteri bölümünde iki hattın durdurulduğu, sigara içme bölümünün kapatıldığı, bazı bölüm şeflerinin de vaka sayısının 100’ü geçtiğini doğruladığı öğrenildi.

“PSİKOLOJİMİZ BOZULDU”

Fabrika işçisi bir kadın, soğuk hava depolarında yıllarca yetecek miktarda stok olduğunu belirtirken, “Üretim neden durmuyor? Yoksa 100’ü geçmiş vaka sayısını ciddiye almıyorlar mı? Psikolojimiz bozuldu. Bazen eve gidince öyle zoruma gidiyor ki ağlıyorum. İşe gitmesem bu zamanda iş bulmak zor. Gitsek virüs belası var. Ailemin yanına gidemez oldum” dedi.

Aynı fabrikada kasap bölümünde çalışan bir diğer işçi ise son günlerde gündeme gelen ve kıdem tazminatına saldırıları içeren haberlere de tepki göstererek şunları söyledi:

“Hükümet bugünlerde kıdem tazminatına karşı yasalar çıkartmaya çalışıyor. İşçiler virüs belasıyla uğraşırken bu yapılan çok haince değil mi? Gerçekten bu ülkede sevgi, saygı bitmiş. İşçinin canı pul kadar değerli değil. Ben bu duruma kendi adıma utanıyorum. Biz iç içe çalışıyoruz. Şimdi hafta başından itibaren sorumlular işçilerin konuştuğuna kulak kabartıyor. Korkuyorlar. Bağırarak bastırmak istiyorlar ama içten içe, ‘Ya sendikalaşırlarsa’ korkusunu hissediyorsun. Ya da hep birlikte iş bırakırlarsa korkusu. Bence onların korkusu artmalı, işçilerin de cesareti.”