ABD’de “iyi polis’ taktiklerine rağmen eylemler devam ediyor

HABER MERKEZİ- ABD’de George Floyd’un polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar devam ediyor.

Birçok kentte polislerin eylemcilerle birlikte diz çökmesi gibi “iyi polis” taktikleri ve medyanın propagandası da işe yaramadı. ABD’nin birçok şehrinde eylemler 9. gününde de devam etti.

New York’ta toplanan binlerce kişi şehrin değişik bölgelerinde toplanarak Floyd için adalet çağrısı yaptı. Öğleden sonra Brooklyn ve Manhattan’da başlayan eylemlere katılım kitlesel oldu.

New York 3 gecedir saat 20.00’den sonra uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen çok sayıda kişi polis şiddetini protesto etmek üzere alanlardaydı. Irkçılığa tepki gösterenlere polis müdahale etti.

Yasak nedeniyle polis Brooklyn köprüsünden kente girişleri kapatırken, Manhattan’da sokağa çıkma yasağına rağmen eylemi sürdürenlere coplarla saldırdı.

Manhattan’ın doğu yakasında, 3. Cadde ile 50. sokakta, sokağa çıkma yasağına karşı polise diz çökerek ve ellerini havaya kaldırarak pasif direniş gösteren diğer bir grup ise yağmurun başlamasıyla dağıldı.

Manhattan adası dışında gün içinde Brooklyn’de, Williamsburg’da, Staten Island’da 50 ila 100 kişilik gruplar halinde eylemler de düzenlendi.

Başta Başkent Washington olmak üzere ABD’nin diğer eyalet ve şehirlerinde de kitlesel eylemler düzenlendi.