Salgın bahanesiyle 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

HABER MERKEZİ- İşçiler hafta sonları dahil her şart altında çalıştırılmaya devam ederken devlet salgın bahanesiyle 1 Mayıs’ı da kapsayacak şekilde üç gün sokağa çıkma yasağı ilan etti. Diğer yandan Taksim Meydanı civarına polis bariyerlerinin yerleştirildiği görüldü.

Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 1-2 ve 3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Adliyelerdeki ertelemenin 15 Haziran’a kadar uzatıldığı ifade edilen açıklamada, evden çalışma sürelerinin ise 27 Mayıs’a uzatıldığı belirtildi.

Patronlara verilen destek paketleriyle övünülen açıklamada salgında işçilerin çalıştırılmasına, göstermelik salgın tedbirlerine değinilmedi. Salgının özellikle işçilerdeki boyutunu görmezden gelen Erdoğan “Türkiye ölüm oranı bakımından Avrupa’daki en iyi ülke durumdadır” propagandasıyla güllük gülistanlık bir tablo çizdi.

Erdoğan’ın konuşmasında düzen partisi CHP ve Ankara Barosu’nu da hedef gösterdi. Konuşmasında, hazırladığı video ile CHP’yi hedef gösteren İletişim Başkanı Altun’u savunan Erdoğan, “Dağıttıkları kitapçıklarla Aleviliği din olarak takdim eden bu anlayışı özellikle milletimin huzurunda kınıyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanı üzerinden yürüyen tartışmalara ilişkin ise “herkes haddini, yerini bilecek” diyerek Ankara Barosu’nu tehdit eden Erdoğan, Ankara Barosu’nun açıklamalarını “İslam’a saldırı” diye niteledi. Alevilik konusunda faşist resmi ideoloji ve Diyanet üzerinden konuşmalarını sürdüren Erdoğan, Alevi düşmanı yüzünü göstermekten de çekinmedi.