İşçi düşmanı İGA, koronavirüse rağmen işi durdurmamakla övündü

HABER MERKEZİ- İGA (Istanbul Grand Airport) CEO’su işçi düşmanı Kadri Samsunlu yayınladığı bir videoyla koronavirüs salgınına rağmen işi durdurmadıklarıyla övünerek 3. Havalimanı inşaatında üçüncü pistin tamamlanma aşamasında olduğunu duyurdu. Samsunlu’nun bu açıklaması yeni işçi cinayetlerinin habercisi olarak yorumlandı.

İGA ve Kadri Samsunlu ismi, yüzlerce işçinin havalimanı inşaatında iş cinayetlerinde katledilmesi hatta bazısının cenazesinin hasıraltı edilmesi gibi olaylar ve 3. Havalimanı direnişinde sergilediği işçi düşmanı pratiklerle biliniyor. Bilindiği gibi işçi katliamlarına, kötü çalışma koşullarına ve ücretlerinin ödenmemesine karşı 3. Havalimanı işçileri direnişe geçmiş ve sonrasında birçok işçi tutuklanmıştı. O dönemde de işçiler tarafından işçi düşmanı ve işçi katili olarak tanımlanan Kadri Samsunlu’nun koronavirüse rağmen işi durdurmadık şeklinde açıklama yapmasına İnşaat İşçileri Sendikası’ndan da tepki geldi.

Kadri Samsunlu’nun internette yayınladığı videoya tepki gösteren İnşaat İşçileri Sendikası ise şöyle dedi: “Yüzlerce inşaat işçisinin kanıyla, acılarıyla, yoksulluklarıyla yoğrulan 3. Havalimanının son durumunu ballandırarak anlatan işçi düşmanı ve işçi katili KADRİ SAMSUNLU, şantiyenin korona virüse karşı durdurulmadığıyla övünerek yeni iş cinayetlerinin haberini veriyor.”

Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ait bir şirket olan İGA, 3 Mayıs 2013’te Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) verdiği yetkiyle İstanbul Havalimanı’nın inşaatını ve 25 yıl süreyle işletmesini üstlendi.