Şili Etfal’da 40’a yakın taşeron sağlık emekçisi işten atıldı

HABER MERKEZİ- Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık emekçileri için, 3 ay istifa yasağı getiren iktidar, işten atmalara ise sessiz kalıyor. Şişli Etfal Hastanesi ultrason bölümünü kapattı. Bu bölümde çalışan 7 taşeron sağlık emekçisinin işine ise son verildi. MR, Tomografi birimlerinde çalışanlar 40’a yakın taşeron işçi ise ücretsiz izne çıkarıldı.

Çalışanlara işten atıldıkları SMS ile bildirilirken, gerekçe olarak ise 31 Mart tarihinde ihalenin sona erdiği ve “yeterli” hasta sayısına ulaşılamadığından bölümün kapatıldığı bildirildi.

İNSAN İHALEYLE ÇALIŞTIRILAMAZ

Öte yandan DİSK/DEV SAĞLIK-İŞ konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “İnsan ihaleyle çalıştırılmaz!” diyen sendika açıklamasında, “Dünya Covid-19 salgını ile mücadele etmek için bütün sağlık çalışanlarını ve sağlık kuruluşlarını seferber etmek için harekete geçmişken ülkemizdeki yöneticiler ve özel hastane patronları bizi şaşırtmamaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın 32 bin sağlık çalışanı alacağı hatırlatılırken, “İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görüntüleme merkezinde çalışan çoğunluğu sendikamız üyesi 7 sağlık çalışanı ihale bittiği gerekçesiyle işten atıldı. Yine hastanenin MR, Tomografi birimlerinde çalışan yine sendikamızın üyelerinin de bulunduğu 40’a yakın taşeron işçi ise ücretsiz izne çıkarıldı” denildi.