Çanakkale Nesko Madencilik’te çalışan işçiler kendilerini ocağa kapattı

HABER MERKEZİ- Çanakkale’nin Yenice İlçesi’nde bulunan NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçiler, üç aydır maaşlarını alamadıkları ve sendika nedeniyle baskıya maruz kaldıklarını belirterek kendilerini ocağa kapattı.

Üç aydır maaşlarını alamamaları, çalışma koşullarının kötülüğü ve işyerinde hiçbir işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için Dev-Maden-Sen’e üye olan işçiler, patronun sendikadan istifa etmeleri yönlü baskılarına maruz kaldı. İşçilerin sendikadan istifa etmemeleri sonucunda patron 11 işçiyi işten çıkardı. “Sendikadan istifa etmezseniz maaşlarınızı ödemeyeceğim, işyerini kapatacağım, hepinizi işten atacağım.” şeklinde tehdit edildiklerini belirten işçiler, işten atılan işçiler ve diğer sendika üyesi işçilerin maaşları ödeninceye kadar ve işten atılan arkadaşları işe geri dönünceye kadar madenden ayrılmayacaklarını belirterek kendilerini ocağa kapattılar.

İşçiler “Burada hemen hemen herkesin borcu, derdi var. Bizimle kimse ilgilenmiyor.” “Sendikada devam etmek istiyoruz. Ancak yukarıdan çok büyük baskılar var. Biz sendikalı olarak çalışmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.