Paipurth Suites yöneticileri, polis karakolunda sendika temsilcisine saldırdı

HABER MERKEZİ- Kocaeli/Karamürsel’deki Paipurth Suites şantiyesinde çalışan 7 İnşaat-İş üyesinin hiçbir hakkı ödenmeden işten atılmasına karşı şantiyenin önüne önünde eylem yapan işçilere karakolda şirket yöneticileri saldırdı. Saldırıda İnşaat-İş örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider’in burnu kırıldı.

Hiçbir hakkı ödenmeden Paipurth Suites şantiyesinde çalışırken işten çıkartılan işçiler şantiye önünde hakları için eylem yapma kararı aldı. İşçiler şantiye önüne gittiğinde saldırgan bir tutum takınan firma yetkileri “Burada eylem yaptırmayız” dediler.

Polisin olaya dahil olmasıyla karakolda görüşme.

Karakolda yapılan görüşmede, Paipurth Suites yetkilileri hiçbir ödeme yapmayacaklarını söyleyerek görüşme esnasında polislerin gözetiminde İnşaat-İş temsilcisi Anıl Deniz Gider’e saldırdı.

‘HANGİ ADRESE GÜVENİRLERSE GÜVENSİNLER…’

İnşaat-İş konuya ilişkin kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdığı açıklamada, “Bu ani saldırganlıkta söz konusu firmanın belli “adreslere” güvenle hareket ettiği açıktır. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, hangi adreslere güvenirlerse güvensinler başından beri sergiledikleri bu saldırgan tutumun altında kalacaklarının altını çiziyoruz.

Biz işçi sınıfının haklı davasının temsilcileriyiz, onlar alın terimizi, emeğimizi gasbeden ve daha fazlasını gasbetmek için çırpınan birer asalak!

Haklılığımızın verdiği güçle diyoruz ki; döktünüz kanımızın hesabını vereceksiniz!

Tüm duyarlı kamuoyunu bu saldırganlık karşısında dayanışmaya davet ediyor, inşaat işçisinin köle olmadığını bir kez daha haykırıyoruz!” ifadelerini kullandı.

‘BASIN AÇIKLAMASINA GÜÇ VERMEYE DAVET EDİYORUZ’

İlerleyen saatlerde sendikadan gelen ikinci açıklamada ise saldırıyı teşhir etmek için basın açıklaması gerçekleştirileceği duyuruldu.

“Sendikamız örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider’in burnunun kırılmasına neden olan bu saldırının hesabını soracağız. Direnişimize yarın kaldığımız yerden devam edecek ve saldırıyı da bir basın açıklamasıyla teşhir edeceğiz.

Bugün yaşadığımız, inşaat patronlarının kan emiciliklerinin mafyatik bir saldırganlığa dönüşmesiydi. İnşaat işçisinin tepesine vurup, ekmeğini alacağını sanan bu zamane haydutlarına bunun o kadar kolay olmadığını göstereceğiz.

Tüm duyarlı kamuoyunu, basın emekçilerini, işçi dostu olan tüm insanları yarın yapacağımız basın açıklamasına güç vermeye davet ediyoruz.

YER VE SAAT BİLGİLERİ

Toplanma yeri

Tarih: 27 Şubat 2020

Buluşma Saati: 11:00

Buluşma adresi: Mürsel Paşa Camii önü (Karamürsel/Kocaeli)

Direniş ve basın açıklaması için:

Saat: 12:00

Adres: Kayacık Mahallesi, 208. Cadde, No: 26 (Karamürsel-Kocaeli)”