TTB’den korona virüs uyarısı: Koruyucu madde stokları yeterli değil

HABER MERKEZİ- Çin’de ortaya çıkan dünyanın birçok yerine yayılan korona virüs hakkında TTB açıklama yaptı. Yapılan açıklamada korona virüsten koruyan ekipmanların temininde sorunlar yaşandığına değinilirken stokların bir an önce yeterli hale getirilmesi uyarısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TBB), sağlık kuruluşlarında korona virüse karşı koruyucu ekipman temininde eksiklikler yaşandığını bildirdi. Hekimler ve sağlık çalışanlarının enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarına dikkat çeken TTB, İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stoklarının bir an önce yeterli hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

DÜZENLEMELER YAPILMALI

TTB Merkez Konseyi, acil olması nedeniyle etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılması çağrısı yaptı.

Sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulduğunu bildiren TTB, gerek duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı.

TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğu ifade edildi.

KORUYUCU EKİPMAN TEMİNİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR

TTB, şu uyarılarda bulundu:

  • Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir.

  • Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.

  • Etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzıssıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılmasına dönük düzenlemeler yapılmalıdır.