Tecavüzcü profesör Hasan Bilgili’nin yargılandığı davanın 2. duruşması görülüyor

HABER MERKEZİ- Kliniğinde çalışan kadın veteriner hekime ortağı Serkan Durmaz ile birlikte cinsel saldırıda bulunan Hasan Bilgili ve işbirlikçilerinin davasının ikinci duruşması Ankara Sıhhiye Adliyesi’nde görülüyor.

Kendisine ait hayvan hastanesinde birlikte çalıştığı veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Bilgili ve işbirlikçileri bugün ikinci duruşmaya çıkacak.

Dün dava dosyasına giren uzman raporunda, cinsel saldırıdan sonra Ç.B.’den alınan ve birinde sperm tespit edilen, diğerinde edilmeyen iki numuneye ilişkin değerlendirme yapılan raporda, “Nihai değerlendirmede müştekide sperm görüldüğünün bilimsel kanıta dayalı ortaya konduğu anlaşılmaktadır” denilmişti.

‘ÖZELLİKLE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TACİZ VARDI’

Dava, ilk olarak tanıkların dinlenilmesiyle başladı. Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı tanık Yalçın Köksal, Hasan Bilgili’yle ilgili 2010 yılında taciz ve operatif vakalarla ilgili şikayetlerin geldiğini ifade etti. 1 aylık soruşturma süreci sonrası meslekten kısa ya da uzun süreli ihracına yönelik Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’na soruşturmanın sunulduğunu söyleyen Köksel, “Özellikle öğrencilere yönelik taciz vardı. Ancak şikayetçilerin yazılı ifadesini alamadım, o nedenle sadece dosyada cümleler olarak geçti” dedi.

ANKARA KADIN PLATFORMU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Dava öncesinde adliye önünde toplanan Ankara Kadın Platformu, bir basın açıklaması düzenledi. “Tecavüzlerin, kadın cinayetlerinin suçlularının yalnız başına failler olmadığını onları yasalarla koruyan, aile adı altında şiddeti meşrulaştıran, alanlarda sokaklarda isyanını haykıran kadınlara şiddet uygulayan, hapishanelere atan ve burada işkence ve cinsel tacize maruz bırakan erkek egemen devletin asıl suçlu olduğunu biliyoruz” denildi.