İnşaat İş: Teknopark direnişimiz kazanımla sonuçlandı

HABER MERKEZİ- İnşaat İş Sendikası bir açıklama yayımlayarak Teknopark direnişlerinin 6. gününde üyelerinin tüm alacakları ödenerek kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Ana firma konumundaki Naif Grup, taşeron firma Eday bünyesinde Teknopark şantiyesinden çalışan İnşaat İş üyelerini 2 aylık ücretleri ve diğer hakları ödenmeden işten ve şantiyeden çıkarmıştı.

İnşaat İş Sendikası’nın direnişe başlamasının ardından Teknopark yönetimi ana firma ve taşeron firmayla görüşüp ödemeleri yaptıracağını belirtmiş ve direnişin sonlandırılmasını istemişti. Sendika ise “tüm haklarımız ödeninceye kadar direneceğiz” diyerek direnişine devam etmişti.

İşçilerin alacaklarından doğrudan sorumlu olan ana firma Naif’in, ödeme yapmayacağını belirterek “bir süre sonra nasılsa vazgeçerler” beklentisine girdiğini belirten İnşaat İş, Teknopark yönetiminin de işçi alacaklarından sorumlu olduğunu vurgulayarak sürdürdükleri direnişin başarıya ulaştığını açıkladı. Teknopark yönetimi işçilerin tüm alacaklarını hesaplara yatırmasıyla direniş sonuçlandı.

İnşaat İş Sendikası açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Yağmura, soğuğa, olanaksızlıklara rağmen ısrarla sürdürdüğümüz direnişimizde bize destek veren, sesimizi duyuran tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bir kez daha yineliyoruz:

İnşaat işçisi köle değildir!

Ücret haktır gasbedilemez!

Kavga, sokak, direniş! Yaşasın İnşaat-İş!”