Urfa ve Mardin’e düşen havan mermileri nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi, 70 kişi de yaralandı

HABER MERKEZİ- Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonun merkezi olan Urfa ve Mardin valiliklerinden açıklama yapıldı. Valilikler, 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 70 kişinin de yaralandığını açıkladı. Nusaybin Belediyesi de “kriz masası” kurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların merkezi olan Urfa ve Mardin valilikleri, sınır hattında bulunan ilçelerdeki son durumla ilgili açıklama yaptı. Açıklamalarda, Urfa’nın Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesine çok sayıda roket ve havan mermilerinin düştüğü belirtildi.

BELEDİYE KRİZ MASASI KURDU

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, “kriz masası” kurduklarını söyleyerek, ilçedeki durumu şöyle aktardı: “Dünden bu yana zaman zaman yoğunlaşıyor çatışmalar. Qamişlo’ya yakın mahallelerde oturan bazı yurttaşlar iç kesimlerde oturan yakınlarının yanına taşınmak zorunda kaldı. Çarşının üçte ikisi kapalı durumda. Nusaybin halkı 2016’da çok acılar çekti. Fatih Mahallesi’ndeki TOKİ evleri, 2016’da yıkılan evlerin yerine yapılmıştı. Acıların üzerine acı eklendi.” Ferhat Kut, karşılıklı çatışmanın aralıklarla da olsa devam ettiğini kaydetti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden halka dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda dün ve bugün okullar tatil edilmişti. Birecik’te de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin’de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.