Mardin’de bir eve düzenlenen baskında 1 kişi katledildi

MARDİN – Merkez Artuklu’ya bağlı İstasyon Mahallesi’nde bu sabah gerçekleştirilen baskınında evde bulunan 4’ü çocuk 8 aile üyesi gözaltına alınırken, baskının yaşandığı evde bir kişinin de yaşamına son verdiği iddia edildi.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde bir eve sabah saatlerinde yapılan baskında 4’ü çocuk 8 kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında evde bulunan bir kişinin ise ateşli silahla yaşamına sona verdiği öne sürüldü. Azad Şimdi ile Halide Şimdi isimli çiftin evine yapılan baskında, aralarında otizmli olan bir çocuğun da olduğu 4 çocuğun ve Azad’ın annesi Şemsiye Şimdi’nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

1 KİŞİ KATLEDİLDİ

Evin darmadağın edildiği baskında gözaltına alınan ailenin TEM Şube’de tutulduğu öğrenilirken gözaltı sayısının da artabileceği gelen bilgiler arasında bulunuyor. Öte yandan ajansımıza ulaşan görüntülerde evde bulunan kan izleri dikkat çekerken, olaya tanıklık eden komşulardan biri baskına ilişkin şunları söyledi: “Biz ne olduğunu anlamadık bir anda sesler geldi. Evlerini basmışlar sonra bütün aileyi komple gözaltına almışlar. Evdeki bir kişi de ‘teslim olmam’ deyip kendini vurmuş. Şimdi 15 kişi gözaltında diye biliyoruz ama sayı net değil. Gözaltındakiler de Mardin’de tutuluyor. Ailenin en küçük çocuğu 2 buçuk yaşında” ifadesini kullandı.

Yaşamını yitiren kişinin de aynı aileden Ferhat Şimdi isimli kişi olduğu kaydedildi. (Jınnews)