Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşullarına karşı iş bıraktı

HABER MERKEZİ- Türkerler-GAMA Holding ortaklığının ana firma konumunda olduğu Kocaeli Entegre Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız, yemeklerinden böcek çıkması ve tahtakurusu bulunan koğuşlarda yatmak zorunda kalmalarını protesto etmek için iş bıraktılar.

Barınma ve beslenme koşullarının rezilliğine karşı eyleme başlayan arkadaşlarımız, şantiye içinde gerçekleştirdikleri yürüyüşten sonra iş durdurarak beklemeye başladı.

İş bırakma eylemine dair İnşaat-İş Sendikası’nın açıklaması şu şekilde; “İnşaat patronlarının kölece çalışma-barınma-beslenme koşullarında çalışan biz işçilere kriz koşullarında daha da rezilleşmiş koşullar dayattıkları, sayısı giderek azalan şantiyelerden gelen haberlerden de anlaşılıyor.

İnşaat işçileriyse başta 3. Havalimanı direnişi olmak üzere, işkolunda yaşanan irili ufaklı birçok direnişin yarattığı birikimle bu koşullara karşı birlikte hareket etmeye, “köle değil, işçiyiz” demeye devam ediyor.

İnsanca barınma-beslenme-çalışma koşulları, insanca yaşayacak ücret haklarımız, çalışırken ölmemek sürdürdüğümüz mücadelemiz devam ediyor!

İnşaat patronlarının bize saygı duymayı öğrenerek, buna uygun davranacakları ana kadar kendi mücadele yasalarımızla hareket edeceğiz. Mücadelemizin yarattığı birikimi, hafızayı örgütlü bir güce dönüştürmenin manivelası yaparak bu kuralsız cehennemin kurallarını belirleyeceğiz. Er ya da geç!”