İdlib’deki Türk gözlem noktası, Suriye ordusunun kuşatması altında

HABER MERKEZİ- Suriye ordusunun İdlib ve Hama’da Heyet Tahrir el Şam’a (HTŞ – eski El Nusra) karşı operasyonlarını yoğunlaştırırken, bu sabah kuşatma altına alınan bölgede, Türkiye’nin kontrolünde olan bir gözlem noktası da bulunuyor. Hama’nın kuzeyindeki Morek kasabasında, Türkiye’nin Rusya ile Soçi mutabakatı sonucunda kurduğu gözlem noktalarından biri, ordunun cihatçı çeteleri çevrelediği alanın içinde kalıyor.

Suriye devlet televizyonu İhbariye’nin haberine göre, askerler bu sabah itibarıyla 10’u aşkın tepeyi ele geçirdi. Haberde, ordunun bir dizi kasabayı ‘boğucu bir şekilde kuşatma altına aldığı’ belirtildi; Şam-Halep yolu üzerindeki devlet kontrolünün de bu sayede genişletildiği bilgisi paylaşıldı.

Londra merkezli olan ve muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin aktardığına göre ise Suriye ordusu, 2012’den bu yana silahlı isyancıların elinde bulunan Kafr Zita kasabasını geri aldı. Bu gelişme ile yakındaki Morek kasabasında bulunan 9 numaralı Türk gözlem noktası da kuşatma altında kalmış oldu.

Suriye-Rusya askerlerinin bölgeyi temizleme amacıyla operasyonda sağladığı ilerleme, çatışma bölgelerini Türkiye’nin gözlem noktalarına iyice yaklaştırmış durumda.