Van’da polis lincine maruz kalan genç psikotik raporlu çıktı

HABER MERKEZİ- Van’da, dün kayyum protestoları sırasında bir kıraathanede polislerin linç saldırısına maruz kalıp, gözaltına alınan gencin, psikotik bozukluğunun olduğu ve bu nedenle askerlikten de muaf tutulduğu öğrenildi.

Diyarbakır ve Mardin ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması üzerine kentte dün yaşanan protestolar sırasında Sanat Sokağı’ndaki bir kıraathaneye giren polisler, içeride bulunan bir genci kask, masa, cop ve tekmelerle feci şekilde darp etti.

AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu “emniyet güçlerini zan altında” bıraktığı gerekçesiyle saldırıya karşı çıkarken Van Barosu gencin “ölümüne kast edilmek suretiyle gözaltına alınmasına” yönelik suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

HASTA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sert polis şiddetine maruz kalan Fırat Koç isimli gencin psikotik rahatsızlığının olduğu bilgisine ulaşıldı. “F-28 Organik Olmayan Psikotik Bozukluklar” olarak tanımlanan hastalıktan ötürü raporu bulunan Koç’un bu nedenle askerlikten de muaf tutulduğu öğrenildi.

Yaşadığı polis şiddetinin ardından gözaltına alınan Koç’un İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. (Mezopotamya Ajansı)