YTÜ öğrencileri kampüslerine yapılmak istenen “Millet Bahçesi”ne karşı rektörlük önünde buluşacak

HABER MERKEZİ- YTÜ Davutpaşa Kampüsü’ne “Millet Bahçesi”nin yapılmasını istemeyen ve 5 Eylül’deki ihalenin iptal edilmesini isteyen öğrenciler, 19 Ağustos’ta rektörlük önünde buluşacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz genel ve yerel seçimlerinde miting meydanlarında sıkça gündeme getirdiği “Millet Bahçesi” projesinin yeni adresi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü oldu. Kampüse yapılmak istenen “Millet Bahçesi” projesinin ihalesi 5 Eylül’de yapılacak. Öğrenciler, geçtiğimiz günlerde Abbasağa Parkı’nda yaptıkları forumla projeye karşı olduklarını belirtti. Bunun için mücadele edeceklerini ifade eden öğrenciler, 19 Ağustos’ta rektörlük önünde toplanarak, projenin iptal edilmesini isteyecek.

Yaptıkları forumda okullarında “Millet Bahçesi” projesine istemediklerini ve ihale projesinin iptal edilene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerden Nisa Özkan, 19 Ağustos tarihinde rektörlüğün önünde toplanacakları söyledi.

19 AĞUSTOS’TA BULUŞMA 

Üniversitelerine sahip çıktıkları gibi Kaz Dağları ve Salda’da gerçekleştirilen ekolojik yıkıma karşı da çıkacaklarını vurgulayan Özkan, doğa tahribatlarına karşı gerçekleştirilecek her projenin karşısında olacaklarını belirtti.

Öğrencilerin 19 Ağustos’ta rektörlük önünde olacağına dikkat çeken Özkan, “Rektörlük önüne gelip sesimizi duyuracağız. Ardından okulun Ortabahçe denilen kısmında forum düzenleyeceğiz. Biz okulumuza Millet Bahçesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. İhale iptal edilene kadar biz üniversiteliler bu meselenin tam karşısında yer alacağız. 2 sene önce Yıldız Kampüsü’nü taşımaya çalıştıklarında Yıldız’da yükselttiğimiz sese kulak vererek, ‘Yıldız Bizimdir’ diyeceğiz” diye konuştu.