Kazdağları’ndaki Kanadalı şirketin ‘ortağı’ AKP’li çıktı

HABER MERKEZİ- Çanakkale Kirazlı’da Kanadalı Alamos Altın Şirketi ile birlikte Kaz Dağları’nda doğaya büyük zarar veren altın madeninde altyapı ve toprak işlerini yürüten Çiftay Şirketi’nin ortağının AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşine ait Pasifik İnşaat olduğu ortaya çıktı.

Çanakkale Kaz Dağları’nda yer alan Kirazlı köyünde Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen yaklaşık 195 bin ağaç kesildiği ortaya çıkmıştı. Çok sayıda tepki alan olay sonrası birçok çevre örgütü, siyasetçi, ünlü isim ve halk Kaz Dağları’nda yapılan katliamın durdurulması çağrısında bulunmuştu. Ayrıca 26 Temmuz’da Çanakkale Belediyesi öncülüğünde maden şantiyesinin yakın bir alanına kamp kurularak ‘Su ve Vicdan’ nöbetine başlanmıştı.

Çevre örgütleri ve halkın doğa katliamına karşı mücadelesi sürerken hükümetin çevre mücadelesine yönelik baskıları da artıyor. Kanadalı altın şirketinin AKP’yle olan ilişkisi şirketin dokunulmazlığının arka planını da göz önüne serdi.