KHK ile işinden ihraç edilenler: En az 40 kişi işinden edildiği için intihar etti

HABER MERKEZİ- KHK ile işlerinden çıkarılanlar Adana İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasının öncesinde “Kuzuya çeviremediniz, kurban da edemeyeceksiniz” yazılı pankart açıldı.

İnönü Parkı’nda İHD, KESK ve Adana KHK ile işlerin ihraç edilenlerin çağrısı ile yapılan açıklamaya, HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz, HDP ile Emek Partisi Adana İl Örgütü destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Adana Şube Sekreteri Cemil Özen, ülkede demokrasiyi ayaklar altına alan OHAL ve KHK’larla insanların çaresizliğe, ölüme sürüklendiklerini belirterek “En az 40 kişi işinden edildiği, itibarsızlaştırıldığı, yoksullaştırıldığı için intihar etti. Yüzlerce KHK’lı intihara teşebbüs etti. Bu 21’inci yüzyılın sivil sürgünüdür. Kıyıda kalanlar ve direnenler burada” dedi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz de iktidarın siyasi kurbanları olmayacaklarını ifade ederek “OHAL komisyonunun verdiği kararlar hukuki değil. Hukukun işletilmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Karar alma sürecinde hakkında karar vereceği kişiyi yok sayıldığını dile getiren Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Cemil Özen, “Kişinin savunma hakkı gasp edilmektedir. Türkiye ve dünyada savunma hakkı insanın en temel hukuki hakkıdır. Tüm bu işlemler ve süreç Uluslar arası Temel İnsan Haklarının gaspıdır. Karanlık senaryo hala sahnededir” dedi. KHK ile işlerinden ihraç edilenler olarak bir arada olduklarını ifade eden Özen, “Bu güç ellerinden haksızca alınan işlerini geri alacak” dedi.