Lice’deki askeri operasyon sırasında ateşe verilen ekili alanlar kül oldu

HABER MERKEZİ- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 3 gündür devam eden askeri operasyon sırasında ateşe verilen ekili alanlar kül oldu.

HELİKOPTERDEN KÖYLÜLERE ATEŞ AÇILDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Sığınak (Banaderan), Merdinya, Koçeran, Denglava ve Yaprak (Tûtê) mahallelerinde başlatılan askeri operasyon devam ediyor. 9 Temmuz’da köylerin abluka altına alınmasıyla başlayan operasyon kapsamında Sığınak Mahallesi’nde helikopterlerce köylülere ateş sonucu bir köylünün yaralandığı belirtildi.

Askerlerin ateş açması sonucu Onur Vural’ın yaralandığının iddia edildiği, ancak yaralanan kişinin Mehmet Hüseyin Mercan olduğu belirtildi. Mercan’ın, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

TARLALAR ATEŞE VERİLDİ

Ayrıca operasyon kapsamında Merdinya, Koçeran ve Denglava mahallelerindeki operasyonlar sırasında yaşanan çatışmalarda 2 HPG’linin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Merdinya ve Denglava mahallelerindeki buğday tarlalarının da askerler tarafından ateşe verildiği öğrenildi.

YANGINI SÖNDÜRMEYE GİDEN BABA OĞUL GÖZALTINA ALINDI 

Askeri operasyonların sürdüğü Yaprak (Tûtê) Mahallesi’nde de ekili arazilerin askerlerce ateşe verildiği ve yangına müdahale etmek isteyen köylülerden Mehmet Kapan ve oğlu Mehmet Ali Kapan’ın ise gözaltına alındığı kaydedildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, askerler kısmen geri çekilirken, mahallelere yönelik abluka sürüyor. Bölgede çekilen fotoğraflar ve görüntülerde de, Yaprak Mahallesi’nde askeri operasyondan geriye küle dönmüş araziler ile yanan ağaçlar görülüyor.