TKP/ML militanları Proletarya Partisi’nin 1. Kongresi’ni selamladı

HABER MERKEZİ- TKP/ML Militanları Avcılar ve Haramidere’nin birçok bölgesinde, TKP/ML’nin (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist) 1. Kongresini selamlamak için yazılama çalışması gerçekleştirdi. “Şan Olsun Partimizin 1. Kongresine” şiarını sokaklara nakşeden TKP/ML militanları, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunurken “bu çağrının somutlandığı yer partimizin saflarıdır” ifadeleriyle örgütlenmeye çağrı yaptılar.

Militanlar yaptıkları açıklamada, “Faşizmin işçi, emekçi, kadın ve ezilen uluslar üzerindeki tüm acımasız saldırılarına karşı direnişini, partimiz TKP/ML savaş güzergahından sapmadan aynı inanç ve kararlılıkla ve gerilla mücadelemizde ki ısrarla bir kez daha ortaya koymuştur. Partimiz sınıf mücadelesindeki kararlılığını 1. Kongresini gerçekleştirerek göstermiştir. Partimizin 1. Kongresi’nde ki mücadele perspektiflerini pusula olarak önümüze koyacak ve şehitlerimizden aldığımız umut ,inanç ve kararlılıkla düşmana cevap, halkımıza da umut olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdiler.

Proletarya Partisi’nin “1. Kongre Çizgisinde; Proleter Devrimciliği Kuşan, Tasfiyeciliğe Meydan Oku, Gerilla Savaşını Yükselt” şiarının etrafında kenetleneceklerinin altını çizen militanlar bu bilinçle kavgayı öreceklerini ve “Zaman; oturanın ayağa kalkması, duranın yürümesi, yürüyenin koşması zamanıdır” direktifine yanıt olacaklarını belirterek Proletarya Partisi’ne katılım çağrılarını yenilediler.