2012 KPSS’ye ilişkin Ali Demir: “sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik”

HABER MERKEZİ- ‘FETÖ’ davasında yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir verdiği ifadede, 2012 KPSS’de soruların sızdırılmasının ardından sınavın neden iptal edilmediği sorusuna ‘önemli bir ismin’ sınavın iptal edilmesini istemediğini belirtmiş.

ÖNEMLİ İSİMLER TUTANAKTAN ÇIKARILDI

‘FETÖ’den gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’i bir grup AKP’li milletvekilinin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ziyaret etmek istediği ortaya çıktı.

Demir, soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS sınavının neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da ‘önemli bir ismi’ işaret ederek, “sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik” dedi. Ancak bu bölümler ifade tutanağına yazılmadı. Demir’in sorgu zaptında bu bölüme ilişkin ifadesi sadece şöyle yer aldı: “2012 KPSS sınav sorularının USB’ye kopyalanarak Diyarbakır’a gönderildiğini tespit ettik. Bu sınava yaklaşık 1 milyon 400 bin aday katılmıştı. Ancak sızmanın lokal olduğunu, (Diyarbakır ile) sınırlı kaldığını tespit ettiğimiz için sınav iptal edilmedi. Soru kitapçıklarının, matbaadan soru kitapçığı oluşumundan hemen sonra bir USB’ye kaydedildiği ve Diyarbakır’a giden kutuların altına iliştirildiği kanaatindeyim.”