“Polis kıyafetli hırsız”ın polis olduğu ortaya çıktı

HABER MERKEZİ- Geçtiğimiz günlerde Şırnak’da bir kuyumcuyu soyarken yakalanan ve burjuva medya tarafından “polis kıyafeti giymiş hırsız” olduğu belirtilen kişinin İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis A.A olduğu ortaya çıktı.

Şırnak merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Uludere Caddesi üzerinde bulunan İhsan İnal’a ait kuyumcu dükkanı 18 Nisan tarihinde, üzerinde polis üniforması bulunan yüzü maskeli bir kişi tarafından soyulmak istendi. Soygun sırasında dükkanda bulunan Faruk İnal, elinde silah bulunan kişiyi bir anlık boşluğundan yararlanarak yakaladı.

HIRSIZ KARAKOLA TESLİM EDİLDİ

Soygun yapmak isteyen polis üniformalı hırsız daha sonra dükkanın hemen yanında bulunan karakola teslim edildi.

Söz konusu olay, başta İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) olmak üzere burjuva medya kuruluşları tarafından, “Polis üniforması giyip kuyumcuyu soymaya kalkıştı” ve “Şırnak’ta polis kıyafetli soygun girişimi” başlığıyla servis edildi.

HIRSIZIN POLİS OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Söz konusu kişi daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli A.A. adlı polis olduğu ortaya çıktı. Adana nüfusuna kayıtlı A.A.nın, kuyumcu sahiplerinin şikayeti üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.