95 gündür Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde açlık grevinde olan Sebahat Tuncel ve Selma Irmak’tan mesaj

HABER MERKEZİ- HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 164. gününde devam ederken, eski HDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Selma Irmak da Kandıra Hapishanesi’nde 95 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Tuncel ve Irmak, tutuklu bulundukları Kandıra F Tipi Hapishanesi’nden birer mesaj paylaştı.

Sebahat Tuncel: “Leyla Güven’in öncülük ettiği ve birçok kadın yoldaşın da dâhil olduğu bu direniş sürecinin de başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bugün İmralı’da uygulanan ‘özel hukuk’, tecrit ve izolasyon politikası Sayın Öcalan şahsında tüm Türkiye halklarına uygulanmaktadır. Tecridin kırılması sadece Kürtler için değil, tüm Türkiye halkları için önemli ve yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır.”

Selma Irmak: “Tüm dünya, dost-düşman iyi biliyor ki Sayın Abdullah Öcalan, bir kişi değildir; bir halktır, demokratik ulusun halklarıdır; hakikati arayan, adalete, barışa, insan haklarına, özgürlüklere inanan herkestir. 20 yıldır bir sistem halinde yürütülen İmralı mutlak tecrit sistemi, tüm toplumun bugünü ve geleceği üzerinde yürütülen bir cendereye alma, diz çöktürme, teslim alma sistemidir. Ama sonuç alınamamıştır, alınamayacaktır.”