Tecavüzcü profesör tutuklandı

HABER MERKEZİ- Dün Ankara Üniversitesin’de “tecavüzcü hoca istemiyoruz” sloganlarıyla yapılan protesto yürüyüşünün ardından sahibi olduğu VCOM Hayvan Hastahanesinde kadın bir hekime tecavüz eden Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi çalışanı Prof. Dr. Hasan Bilgili tutuklandı.

3 Nisan günü sahibi olduğu VCOM Hayvan Hastahanesinde kadın bir hekimi bayıltarak tecavüz eden Hasan Bilgili tutuklandı. Bilgili ortağı olan S.D’ yi çağırarak tecavüzün üstünü örtmeye çalıştı. S.D ile birlikte Ç.B’yi tecavüz etmediğine inandırmak için başka bir tanıdığı olan jinekoloğa götürdüler. İddialara göre Bilgili’nin tanıdığı olan jinekolog da telkinde bulunarak Ç.B’yi şikayetçi olmaması konusunda uyardı.

Ertesi gün yaşadıklarını ailesiyle paylaşan hekim Ç.B annesinin yönlendirmesiyle darp ve tecavüz raporu alarak Hasan Bilgi ve S.D’den şikayetçi oldu.

DAHA ÖNCE YAŞANAN TACİZLER ÖRTBAS EDİLDİ

Dün Ankara Üniversitesi Dışkapı Metro kapısının önünde yapılan protesto yürüyüşünün ardından basın açıklaması okundu. Metinde yaşanan cinsel saldırı özetlendi ve tecavüzcünün daha önce de kendi öğrencilerini taciz ettiği, fakat “yeterli kanıt bulunamadığı” gerekçesiyle bu olayların örtbas edildiği belirtildi. Fakültede daha önce taciz soruşturması geçiren akademik personelin isimlerinin açıklanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, kadınların hayatın her alanında benzer saldırılarla karşılaştıkları ve üniversitelerde de akademisyenlerin sözlü ve fiziki tacizleri, not vermemek, dersten bırakmak gibi tehditlerle kadınlara benzer istismar ve saldırılarda bulunduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada, YÖK’ün Toplumsal Cinsiyet Yönetmeliğinin kaldırılmasıyla bu saldırıların pekiştirilmek istendiği söylenirken şu ifadelere yer verildi: “Üniversitelerin bilim üretmesi gerekirken bugün gericiliğin yalıtkan ve üretken bir mevzisi konumuna geldi”. Açıklama, eğitimde gericiliğin ve artık olağanlaştırılmış cinsel şiddet vakalarının yarattığı karanlığa ve sessizliğe dur deme çağrısıyla sonlandırıldı.