Karakoçan’da bir eve ırkçı yazılamalar yapıldı: “Defol, dinsiz Alevi”

HABER MERKEZİ- Elazığ Karakoçan ilçesinde B.Ö. isimli Alevi bir kişinin sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından evinin kapsına ırkçı yazılama yapıldı. Olaydan sonra evden çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu belirterek, yardım talebinde bulundu.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde ikamet eden B.Ö.’nün (23) evinin kapısına, ırkçı bir grup tarafından yazılama yapıldı. “Tc Recep Akkay” adlı kişi’nin sosyal medya hesabından B.Ö.’ye yönelik tehdit mesajı yazarak hedef gösterdi. Mesajda, “Elazığ’daki ülkücü kardeşlerime sesleniyorum bu şahıs kürtlerle ilgili paylaşımlarda bulunup propaganda yapıyor biz sadece Türk dilini taniriz bunu şikayet edin veya haddini bildirin bu teröristi barındırmayın ülkü ocakları sayfasında paylaştım siz de paylaşın değerli dostlar bu ülke bizim tek din tek devlet tek millet bu vatan bizim işinize gelirse alevi kürdü kendisi yahudilerle ayni safta cezasız kalmasın” ifadelerini kullandı. Mesaj sonrası 21 Ocak’ta B.Ö.’nün evinin kapısına yazılama yapıldı. Kapıya, “defol dinsiz Alevi” ile açık kimliği yazıldı. Yine yazılamanın yanına üç hilal ve çarpı işareti konuldu.

Evinden çıkamıyor

Yazılama yapıldığı günden bu yana evinden dışarı çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu ve tehditlerin devam ettiğini kaydetti. B.Ö., duyarlı çevrelere hukuki yardım talebinde bulundu.

Kaynak: MA