Gözaltına alınan DEDEF başkanı Ali Haydar Ben için basın açıklaması düzenlendi

İSTANBUL- Sabah saatlerinde evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Dersim Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu başkanı Ali Haydar Ben için DEDEF tarafından basın açıklaması düzenlendi.

İnsan Hakları Derneği’nden düzenlenen basın açıklamasında DEDEF adına basın açıklaması okundu. Bu gözaltı ve sindirme politikalarının DEDEF için ilk olmadığı belirtilen açıklamada 2015 yılı sonrası anti-demokratik uygulamaların devasa boyutlara ulaştığı ifade edildi. AKP hükümetinin ve Erdoğan’ın aleyhine söylenen her sözün tutuklanma gerekçesi olduğunun altı çizildiği açıklama şöyle devam etti: “Biz Dersim halkı ve dostları olarak şunu biliyoruz ki; Ali Haydar Ben, Dersim’de baraj ve HES’lere karşı çıktığı için, yakılan ormanları söndürdüğü için, yayla yasaklarına karşı çıktığı için, inanç ve diline sahip çıktığı için gözaltına alınmıştır. Federasyon başkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyor, Dersim halkının örgütlü gücünün AKP’ye boyun eğmeyeceğini ve AKP’nin tüm kirli oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz.”

Basın metninin okunmasının ardından Ali Haydar Ben’in abisi Hüseyin Ben söz alarak gece saatlerinde evlerinin basılarak talan edildiğini ifade etti. Basın açıklamasına katılan demokratik kitle örgütlerinden Karakoçan Dernekleri Federasyonu, Munzur Çevre Derneği, Dersim Araştırmaları Merkezi ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri adına yapılan konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.