Berkin Elvan’ın duruşması başladı: Polisler “hafıza kaybı” yaşıyor

HABER MERKEZİ- Gezi İsyanı sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle katledilen Berkin Elvan’ın 9. duruşması Çağlayan Adliyesi’nde başladı.

Geçtiğimiz duruşma da bilirkişi raporunun yenilenmesi talep edilmişti, fakat raporun yetişemediği ifade edilen davayı izlemek için, HDP milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy ve Cumartesi Annelerinden Hanife Yıldız da katıldı.

2013 yılında katil-sanık polis Fatih Dalgalı’nın ifadesinin ardından aynı birimde Çevik Kuvvet olarak görev yapan İsmail Saltuk’un ifadesine geçildi. Saltuk, Dalgalı’yı tanımadığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Saltuk’un ifadesinde hiç bir şey hatırlamadığını öne sürmesine öfkelenen anne Gülsüm Elvan, “Yalan söylüyorsunuz katiller” diyerek salonu terk etti.

POLİSLERİN “HAFIZA KAYBI”

 Diğer tanık polis Murat Yavuz da sanık olan hiçbir polisi tanımadığını iddia etti.

O dönemde Fatih Dalgalı’yla aynı grupta olmasına ve grup şefi olmasına rağmen Dalgalı’yı tanımadığını söyleyen tanık Ferdi Baykal’ın ifadesi üzerine baba Sami Elvan da söz aldıktan sonra salonu terk etti. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise; “2-3 sene beraber çalıştığı ekipteki arkadaşını bir insan nasıl tanımaz? Burada yalan söyleniyor. Madem yalan ifade verecekler bizi sürekli buraya çağırıp tekrar tekrar mezara sokmayın. Benim yüreğim yanıyor, ben adalete açım” diyerek tepkisini dile getirdi. Ferdi Baykal, görüntülerin izletilmesi üzerine sanığı simaen tanıdığını söyledi.

Aynı dönem Çevik Kuvvet polisi olarak görev yapan Taner İnik SEGBİS aracılığıyla tanık olarak davaya bağlandı. İnik, görüntülerdeki kişiyi Fatih Dalgalı’ya benzetemediğini söyledi.