TC ordusunun Tel Abyad’a düzenlediği saldırıda bir çocuk hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ- TC ordusunun Suriye Kürdistanı’ndaki Kobani ve Tel Abyad’da bulunan SDG mevzilerine yönelik top atışları sürerken, Hawar Haber Ajansı (ANHA) Tel Abyad’da bir çocuğun öldürüldüğü iddiasını duyurdu.

Tel Abyad’da sınıra yakın olan bölgelerde askerlerin Suriye tarafına yönelik ateş açtığı iddiasını gündeme getiren ANHA, Til Fender köyünde Sara Rıfat Resul adında 12 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini yazdı.

ANHA ayrıca, TC ordusunun sınıra askeri yığınak yaptığını yazdı.

Top atışları dört gündür sürüyor

28 Ekim’den bu yana Fırat’ın doğusundaki SDG mevzilerini hedef alan TC ordusu, Kobani ve Tel Abyad’a yönelik top atışlarını dün de sürdürmüştü.

TC ordusu, Kobani’nin 15 kilometre batısındaki Selim ve Kor Elî köyüne yönelik tank ve havan topu atışları yapmıştı. Önceki gece ve dün sabah saatlerinde Tel Abyad’a yönelik saldırının ardından bu kez de Kobani’ye saldırı düzenlenmişti.

Kobani’nin batısındaki Aşmê ve Kor Elî köylerine top atışı gün boyunca devam etmişti. Top saldırılarında 2 sivilin yaralandığı bildirimişti.

SDG’nin dün sabah Selim köyüne yönelik saldırılara verdiği karşılık sonucunda TC ordusuna ait bir askeri aracın isabet aldığı iddia edilmişti.

Erdoğan, ‘Planlarımız hazır’ demişti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında “Fırat’ın doğusuna daha kapsamlı operasyonlar için planlarımız hazır” demişti.