Erdoğan’ın Almanya ziyareti Nürnberg’de protesto edildi

NÜRNBERG – Dün Nürnberg Weißer Turm Meydanı’nda yapılan eylemle, Tayyip Erdoğan ve Alman Devletinin  politikaları protesto edildi.

Kürdistan Barış İnisiyatifi’nin çağrıcı olduğu eyleme, Nürnberg’de faaliyette bulunan göçmen ve Alman ilerici, demokrat, devrimci örgütler flamalarıyla yer aldılar. Nürnberg Partizan taraftarlarının da yer aldığı eyleme 150 kişi katıldı.

Türkiye’de, Kürdistan’ın dört parçasında ve tüm dünyada eşitlik, özgürlük mücadelesi yolunda ölümsüzleşen tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde Almanca konuşmalar yapıldı.

Faşist Türk devletinin Kürt ulusuna, devrimci demokratik güçlere yönelik faşist baskı ve tutuklamalarıyla artarak devam eden devlet terörü ve Efrin işgali kınandı.

Erdoğan’ın Almanya’ya davet edilmesiyle, Alman devletinin,Türk devletinin faşist baskıcı politikalarına ortak olduğu belirtildi.

Alman emperyalizminin çıkar ilişkileriyle Türk devletine silah sattığı, işgalde ve işlenen katliamlarda pay sahibi olduğu vurgulandı.

Yapılan almanca konuşmalarla birlikte; “Hoch die Internationale Solidärität!”, ”Schulter an Schulter gegen Faschısmus!”, ”Erdoğan Not Welcome!” sloganları kitlesel şekilde atıldı.

Cuma günü Berlin’de, Cumartesi günü Köln’de gerçekleştirilecek olan büyük kitlesel yürüyüşlere katılım çağrıları yapıldı.